NBC televizyonunun ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD'li ve Avrupalı ​​yetkililer Rusya ile olası barış görüşmeleri ve Kiev'in bir anlaşmaya varmak için nelerden vazgeçmesi gerekebileceği konusunda Ukraynalı mevkidaşlarıyla konuşmaya başladı.

Raporda, çatışmayı sona erdirmek için "Rusya ile olası barış müzakerelerinin neler içerebileceği konusunda Ukrayna hükümetiyle sessizce konuşmaya" başladıkları belirtildi.

Açıklamada, "Görüşmelerde Ukrayna'nın bir anlaşmaya varmak için nelerden vazgeçmesi gerekebileceğine ilişkin çok geniş çerçeveler yer aldı" denildi.

NBC, görüşmelerin bir kısmının geçen ay gerçekleştiğini söyledi. Rapora göre bunlar, çatışmanın çıkmaza girdiği ve Ukrayna'ya yardım sağlamaya devam etme yeteneği hakkındaki endişeleri yansıtıyor.

NBC, yetkililerin "Ukrayna'nın barış müzakereleriyle ilgili daha acil tartışmaların başlaması için muhtemelen yıl sonuna kadar veya bundan kısa bir süre sonrasına kadar vakti olduğunu" söyledi.

Rusya, Ukrayna çevresindeki duruma ilişkin görüşlerini farklı düzeylerde defalarca dile getirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Moskova'nın krize diplomatik çözüme her zaman açık olduğunu ve açık kaldığını ve ciddi önerilere yanıt vermeye hazır olduğunu, Kiev rejiminin ise Rusya ile müzakereleri kesintiye uğrattığını ve yasakladığını söyledi.