Görüşmede Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ilişkilerin güçlendirilmesinin Türkmenistan'ın dış politikasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Recep Tayyip Erdoğan'a Antalya Diplomatik Forumu'na daveti için teşekkür eden Gurbanguly Berdimuhamedov, bu fırsattan yararlanarak Türkiye liderini 70. yaş günü vesilesiyle içtenlikle tebrik etti ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov'un selamını, iyi dileklerini ve tebriklerini iletti.

İki ülke ve halk arasındaki dostluğun ve kardeşliğin pekiştirilmesindeki olağanüstü katkılarından dolayı Türk liderine "Türkmen Halkının Fahri Aksakalı" unvanı verildiği belirtildi. Gurbanguly Berdimuhamedov, Recep Tayyip Erdoğan'a bu yüksek unvanın verilmesi vesilesiyle sağlık, uzun ömür ve en yüksek devlet görevlerinde başarılar diledi.

Geleneksel olarak, Gurbanguly Berdimuhamedov, Türk liderine Türkmenistan'ın milli kıyafetlerinden biri olan bir ičmek hediye etti. Bu üst giysi, sarı renkli saf deriden yapılmış ve işlemelerle süslenmiştir. İčmek, yüksek saygınlığa ve itibara sahip kişilere özel bir teşekkür olarak sunulmaktadır. Türkmen ičmek, yılın herhangi bir zamanında giyilebilme özelliğine sahiptir.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri Gurbanguly Berdimuhamedov ve Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov'a içten teşekkürlerini, iyi dileklerini ve gösterdikleri onuru ifade ederek, bu unvanın Türkiye ile Türkmenistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin dayanıklılığının somut bir simgesi olduğunu vurguladı.

Toplantıda, Türkmenistan ve Türkiye arasındaki yüksek seviyeli işbirliğinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi. İki lider, tarihsel olarak oluşmuş halklar arasındaki ortaklığa dayanan ikili ilişkilerin, siyasi-diplomatik, ticaret-ekonomi ve kültür-insanlık alanlarında başarıyla geliştiğini vurguladılar. Türkmenistan ve Türkiye'nin çok yönlü ortaklığı güçlendirirken "Bir millet, İki devlet" prensibinden hareket ettikleri ve bu durumun karşılıklı işbirliği için sağlam bir temel oluşturduğu belirtildi.

Toplantının sonunda, ikili belgelerin imzalanması töreni gerçekleştirildi:
·              Türkmenistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında hidrokarbon kaynakları alanında işbirliği niyetini belirten deklarasyon;

·              Türkmenistan Devlet Konserni "Türkmengaz" ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında doğal gaz alanındaki ortaklığın geliştirilmesine ilişkin karşılıklı işbirliği anlaşması;

·              Türkmenistan Hava Yolları Açık Anonim Şirketi ile Türkiye Havacılık Derneği Üniversitesi arasında karşılıklı anlayışa ilişkin bir anlaşma.