Türkmenistan’ın enerji sektörüne yabancı yatırım çekmeyi amaçlayan uluslararası bir forum olan Türkmenistan Enerji Yatırım Forumu, (Turkmen Energy Investment Forum 2024) 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek. İlgili gelişme, OGT (Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı) tarafından servis edildi.

Etkinliğin amacı, Türkmenistan’ın enerji sektörünün tüm segmentlerine doğrudan yabancı yatırım çekme fırsatlarını genişletmek ve enerji sektörünün daha da sürdürülebilir gelişimi için bölgesel diyaloğu güçlendirmektir.

Forum, petrol ve doğalgaz üretimi, nakliyesi ve işlenmesi ile ilgili işbirliği olanaklarına odaklanacak.

Uluslararası etkinliğe önde gelen ulusal ve uluslararası enerji şirketlerinin yanı sıra sadece Türkmenistan’da değil, aynı zamanda tüm bölgede petrol ve doğalgaz endüstrisinin geleceğini şekillendiren şiketler ve uzmanlar da katılacaklar.

Forumun programı, Türkmenistan’ın enerji sektörüne yatırımların çekilmesinin yanı sıra enerjinin geleceği, yani günümüz enerjisi, yerel ve bölgesel kalkınma beklentileri, hidrokarbon sahalarının geliştirilmesinin çevresel yönleri, araştırma ve geliştirme yoluyla enerji geçişinin hızlandırılması gibi konulara odaklanacak.