Senato'da düzenlenen "Gıda güvenliğinin sağlanması ve tarımın sürdürülebilir kalkınmasının desteklenmesi" çalıştayında bu konu tartışıldı. Senatörler, Özbekistan'a yönelik iç risklerin esas olarak nüfus artış oranlarının oldukça yüksek olmasından kaynaklandığını belirtti.

Genç kızların, hamile ve emziren kadınların ve yaşlıların beslenme ihtiyaçlarının ne ölçüde karşılandığı, tarımda gıda üretiminin ortalama verimliliği ve gelirin artırılması için ne gibi önlemler alındığına ilişkin bakanlık ve kurumların raporları dinlendi. yapımcılar.

Tarımsal üretimde verimliliği artırıcı sürdürülebilir gıda üretim sistem ve yöntemlerinin hayata geçirilmesi, alanda kapasite geliştirilmesi, bilimsel araştırmaların ve modern teknolojilerin geliştirilmesi, uluslararası iş birliğinin genişletilmesi yoluyla yatırımların artırılmasına yönelik tedbirler üzerinde duruldu.

Verimliliğin azalması, su kıtlığı, arazi bozulması, hastalıkların artması ve daha fazlası dahil olmak üzere gıda güvenliği gibi hassas konuları vurguladılar.

İklim değişikliği de dahil olmak üzere su kaynaklarının tükenmesi, su kaynaklarının yönetilmesi, su tasarrufu sağlayan teknolojilerin uygulanması ve ek su kaynaklarının bulunması için proaktif önlemlerin alınmasını gerektirmektedir. Arazi bozulması ve çölleşme eğilimleri tarımın sürdürülebilir kalkınmasını ve çevresel sürdürülebilirliği olumsuz etkilemektedir.