Taraz şehrinde sona eren Birinci Bölgelerarası İşbirliği Forumu'nda Kazakistan ve Kırgızistan'ın iş dünyası temsilcileri, 65 milyon dolarlık anlaşma ve sözleşmelere imza attı. 

İki gün süren forumun sonuçlarının ardından, kümes hayvanı eti, tıbbi ve şekerleme ürünleri, karmaşık mikrogübreler, amofos, sodyum siyanür, kireçtaşı ve kayraktaşı tedarikini sağlayan yaklaşık 65 milyon dolarlık bir dizi ticari belge imzalandı.

Forumda konuşan Kazakistan Başbakanı Alikhan Smailov, iki ülke arasında yatırımlar konusunda etkin bir işbirliği kurulduğunu vurguladı. Kazak şirketleri 2005 yılından bu yana Kırgız ekonomisine yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırım yaptı. Yalnızca 2022 yılında, bir önceki döneme göre 2,5 kat daha fazla olan, yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım yapıldı.

Alikhan Smailov'a göre Kazakistan'da 3.500 ortak girişim başarıyla faaliyet gösteriyor ve geçen yıldan bu yana aralarına 200'e yakın yeni şirket katıldı.

Forumun sonunda Çimkent ve Oş şehirlerinin yanı sıra Aktöbe ve Celal-Abad bölgelerinin başkanları da kardeş şehir ilişkilerinin kurulmasına ilişkin mutabakat anlaşmalarını imzaladı.