Nurgali Jusipbay / Almatı 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan’a ve tüm Türk halkına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı gönderdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile gönderdiği mesajda şunları kaydetti:

“Şüphesiz ki, birlik ve beraberliğin, egemenlik ve ulusal iradenin tartışılmaz nişanesi olan bu gün, ülkenizin tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu değerle bütünleşen Türkiye, günümüzde küresel düzeydeki başarılıraıyla, dünyaca kabul edilen önemli ve saygın bir devlettir. Bütün bu başarıların, devlet yönetimindeki bol tecrübenizin ve bilgece politikanızın, gayretle verilen emeğinizin ve şahsiyetinizin sayesinde kazanıldığına eminim. Bu minalde, ferasetli başkanlığınızda ülkenizin dünya arenasında saygınlığının daha da artmasını temenni eder, halkınıza da refah ve bereket dilerim.”

Tebrik mesajında “30. yıl önce temeli atılan Türkiye-Kazakistan diplomatik ilişkilerin, bugünlerde “Genişletilmiş Statejik Ortaklık” seviyesine yükselerek, daha da güçlenmekte olduğunu” belirten Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görevinde yeni başarılar, ailesine saadet, kardeş Türk halında da refah temennisinde bulundu.